Demonstrasjon for en forskningsbasert klimapolitikk

Scientist Rebellion Norway og Concerned Scientists Norway inviterte kollegaer og studenter til demonstrasjon på Eidsvolls plass fredag 17. februar.
 
Formålet med demonstrasjonen var å be regjeringen om å lytte til vitenskapen vedrørende natur- og klimakrisen og innrette politikken deretter. Dette inkluderer å følge anbefalinger fra IPCC, som å stoppe videre leting etter olje- og gass på norsk sokkel.
 
Hundrevis av forskningsartikler har advart om at det haster med transformative endringer for å unngå irreversibelt naturtap og videre global oppvarming. Likevel ser vi alt for liten effekt på politikken regjeringen vår fører. Forskningen er klar. Flere publikasjoner vil ikke få oss på rett kjøl for å begrense global oppvarming og biodiversitetstap til det omfanget som kreves for å sikre at menneskeheten trygt kan fortsette å leve og utvikle seg innenfor klodens biofysiske grenser.
 
Vår leder Andreas Ytterstad ledet demonstrasjonen og vår nestleder Marianne T. S. Holter holdt appell. 
 

Les også

Bærekraftsnasjon eller oljenasjon?

Les kronikken i NRK Ytring, hvor CSN-styremedlemmene Beate Sjåfjell og Marianne T. S. Holter kommenterer regjeringens siste bærekraftsmelding