Etter nok et mislykket klimatoppmøte trenger grunnleggende spørsmål seg på: Hvorfor greier ikke vi mennesker, den mest intelligente av alle arter, å løse dette problemet?

Arne-Johan Vetlesen
(Bilde: aftenposten.no)

Dette spør Arne Johan Vetlesen, professor i filosofi ved UiO, i en kronikk i Aftenposten. Svaret mener han er todelt:

«Motviljen mot å ta en ubehagelig virkelighet inn over oss i handlingsendrende øyemed, gjør at vi modifiserer bildet av virkeligheten slik at den fremstår mindre ubehagelig; dermed unngås uønsket atferdsendring.

De som arver en verden langt fattigere på urørt natur og dyrearter enn den foreldrene vokste opp i, vil på grunn av ubevisst tilpasning, samt at barn i dag ferdes mindre i naturen enn noen historisk generasjon, vil i begrenset grad kunne fattet tapet det er tale om.»

Les hele kronikken på aftenposten.no.

Legg igjen en kommentar