Konferanse: Kan vi stole på vitenskap?

vitenskapsaaret_logo_width150I samarbeid med Universitetet i Oslo og Det Norske Videnskaps-Akademi inviterer forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland til en åpen konferanse 9.-10. november i Aulaen/Gamle festsal på Universitetet i Oslo, der hun stiller det grunnleggende spørsmålet: Kan vi stole på vitenskap?

Blant bidragsyterne er Dr. Ben Goldacre, forfatter og skribent av spalten Bad Science i The Guardian, og professor Naomi Oreskes, University of California San Diego, forfatter av Merchants of Doubt.

– Vitenskap er ikke demokrati, sier forskningsminister Tora Aasland. – Vitenskap er vår mest systematisk anti-autoritære virksomhet, samtidig som den på et tidspunkt gjør krav på autoritet når faglig enighet er oppnådd. Dette spennet representerer en betydelig utfordring, og denne utfordringen ønsker regjeringen å sette på dagsordenen i Vitenskapsåret 2011.

Se hele programmet her: Kan vi stole på vitenskap – detaljert program.

Påmelding skjer via dette skjemaet. Konferansen vil også bli strømmet på Kunnskapsdepartementets side på regjeringen.no og kan følges på nettet.

Les også

Bærekraftsnasjon eller oljenasjon?

Les kronikken i NRK Ytring, hvor CSN-styremedlemmene Beate Sjåfjell og Marianne T. S. Holter kommenterer regjeringens siste bærekraftsmelding