Arrangement: Klimamøte med boklansering

dnva_logo

Klimautvalget i Det Norske Videnskaps-Akademis arrangerer sitt første møte for høsten førstkommende tirsdag, 27. september. Første del av møtet vil vies en presentasjon av boken Status i klimaforskningen. Kunnskap og usikkerhet, vitenskapelige og politiske utfordringer, en artikkelsamling bygget på foredrag som har vært holdt i Klimautvalgets regi de siste to årene.

Målet med boken er å gi en nøktern vitenskapelig oversikt over den forskningen som en god kunnskapsbasert klimapolitikk må bygge på, og dermed bidra til å redusere det kunnskapsunderskuddet som preger store deler av den offentlige klimadebatten.

Deretter blir det foredrag av Kristin Aunan, forsker ved CICERO, om Kinas klimapolitikk i lys av landets miljø og energiutfordringer. Aunan har lenge forsket på forurensning og klimaspørsmål i Kina. Hun vil gi en oversikt over situasjonen når det gjelder klimarelevant forskning og politiske tiltak i Kina.

Møtet finner sted i Vitenskapsakademiets lokaler (Drammensveien 78, Oslo) tirsdag 27. september 2011 fra klokken 17.30 til 20.00, og er åpent for alle interesserte. Informasjon om arrangementet finnes også her: Klimamøte med boklansering.

Les også

Bærekraftsnasjon eller oljenasjon?

Les kronikken i NRK Ytring, hvor CSN-styremedlemmene Beate Sjåfjell og Marianne T. S. Holter kommenterer regjeringens siste bærekraftsmelding