Klima: Mangel på kunnskap og politisk mot

vartland_logo

I forbindelse med tildelingen av Sofieprisen til Dr. James E. Hansen, har CSN-medlem Gunnar Kvåle skrevet et innlegg på nettstedet verdidebatt.no. Kvåle er lege og professor i internasjonal helse ved Universitetet i Bergen, og arbeider med globale helsespørsmål med vekt på fattigdomsrelaterte sykdommer, helsepolitikk og helsebistand. I sitt innlegg skriver han blant annet:

«Vi må håpe at politikere som forstår hvilken fare klimakrisen representerer, vil være modige nok til å gjøre alt som står i deres makt for å sikre at det meste av gjenværende reserver av fossilt brensel ikke blir utvunnet og brukt. Et større folkelig engasjement er svært viktig, men det er urealistisk å forvente at folk flest gjør annet enn å tilpasse seg rammeverket for forbruk, reiseaktivitet og annen miljøskadelig atferd som ledende politiske partier legger opp til

Innlegget, og den påfølgende debatt, kan leses i sin helhet her: Klima: Mangel på kunnskap og politisk mot (verdidebatt.no).

(Kommentaren stod også på trykk i papirutgaven av avisen Vårt Land onsdag 23. juni, under overskriften «Klar tale mter motstand» (pdf).)

Les også

Bærekraftsnasjon eller oljenasjon?

Les kronikken i NRK Ytring, hvor CSN-styremedlemmene Beate Sjåfjell og Marianne T. S. Holter kommenterer regjeringens siste bærekraftsmelding