FNs Klimatoppmøte i København – Hva står på spill?

MILEN inviterte til foredraget «FNs Klimatoppmøte i København – Hva står på spill?» av Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim 10.september. CS-medlem Christina Voigt var en av innlederne. Seprogrammet her.

FNs neste klimatoppmøte avholdes i København 7.-18. desember 2009. Dette vil være det mest betydningsfulle klimatoppmøtet siden Kyoto i 1997. Målet er å forhandle frem en ny internasjonal klimaavtale som skal tre i kraft før Kyoto-protokollens første forpliktelsesperiode utløper i 2012.

I forelesningen reflekterte Miljø- og utviklingsministeren over sentrale problemstillinger knyttet til arbeid med å få til en klimaavtale og sette den ut i livet. Han informerte om de viktigste politiske spillernes (EU, USA og Kina/India) posisjoner og utfordringer. Detaljert informasjon ble gitt om kravene rundt finansieringsmekanismer. I lys av at publikum i hovedsak var studenter og ansatte ved UiO, ble Erik Solheim oppfordret til å berøre behovet for kompetansebygging og forskning innen dette feltet.

Åpent møte, med tid til diskusjon. Tid: 10. September 2009, kl 10.15-12.00 Sted: Ragnar Frischs Auditorium, Ullevål kino, Blindern.

Les også

Bærekraftsnasjon eller oljenasjon?

Les kronikken i NRK Ytring, hvor CSN-styremedlemmene Beate Sjåfjell og Marianne T. S. Holter kommenterer regjeringens siste bærekraftsmelding