Debattmte om norsk olje- og klimapolitikk 25. august!

I samarbeid med Folkeaksjonenoljefritt Lofoten og Vesterlen arrangerer Concerned Scientists Norway debattmte om norsk olje- og klimapolitikk.

Debatten vil ta for seg de store linjene i klimadebatten: hvor store utslippskutt m til og hvordan skal Norge bidra til dette? Det vil vre et srlig fokus p Norge som oljenasjon i en slik klimadebatt. Er det mulig for Norge vre bde en miljnasjon og en oljenasjon, og i s fall hvordan? Hvilke konsekvenser har svarene p disse sprsmlene for oljeboring i Lofoten og Vesterlen?

I politikerdebatten deltar bl.a. Lars Sponheim (V), Tord Lien (Frp), Silje Schei-Tveitdahl (SV). Vi venter p endelig bekreftelse fra Arbeiderpartiet og Hyre.

Dato og tid: tirsdag 25. august kl 19-21.30
Sted: Litteraturhuset i Oslo

Forelpig program:

Ordstyrer: Beate Sjfjell, Concerned Scientists Norway

1900 «Klima m stoppe olje i nord»
Debatten om oljeboring i Lofoten og Vesterlen er et sprsml om hva Norge skal leve av i fremtiden. Et oljefritt Lofoten og Vesterlen er et av vre viktigste klimatiltak.
Innledning ved Gaute Wahl, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterlen

1915 Hvor store utslipp tler naturen?
Klimaproblemet blir stadig mer alvorlig. Hvilke utfordringer str vi overfor? Og hva skal til for unng de farligste konsekvensene av klimaendringene?
Foredrag ved Professor Dag O. Hessen, Concerned Scientists Norway

1935 Olje og klima – hnd i hnd?
Verden trenger en energirevolusjon. Klimaproblemet krever store utslippskutt over hele verden. Samtidig trenger utviklingsland energi til utvikling. Hvilke konsekvenser br dette gi for norsk oljepolitikk?
Foredrag ved slaug Haga, Stortingsrepresentant (SP), tidligere partileder og tidligere olje- og energiminister

2005 Stortingsvalg mellom klima og olje?
Stortingsvalget denne hsten vil vre svrt avgjrende for Norsk olje- og klimapolitikk. Er det mulig for Norge vre bde en miljnasjon og en oljenasjon, og i tilfelle, hvordan?
Debatt mellom ledende politikerne. Debatten er delt inn i to bolker, en generell klimadel hvor Cecilie Mauritzen, Concerned Scientists Norway, pner debatten med en kort innledning, og en spesifikk del om oljeboring i nord, hvor debatten pnes med kort innledning avIngeborg Gjrum,Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterlen.

2125 Stortingsvalget og Kbenhavn-forhandlingene
Kort avslutning ved postdoktor Beate Sjfjell, Concerned Scientists Norway

Hold av datoen – mer informasjon flger! Dersom du ikke alt har gjort det, meld deg p vr e-post-listes fr du informasjonen direktefra oss.

Les også

Bærekraftsnasjon eller oljenasjon?

Les kronikken i NRK Ytring, hvor CSN-styremedlemmene Beate Sjåfjell og Marianne T. S. Holter kommenterer regjeringens siste bærekraftsmelding