«Vi eier Statoil!» i Oslo 2012: Hva skjer med Statoil og tjæresand i Canada?

Tjæresand har vokst til å bli den vanskeligste klimasaken og eierskapssaken for den norske regjeringen. Men hva er tjæresand, og hvorfor er det så ille?

Vi eier Statoil! inviterer til debatt, film og fotoutstilling. Arrangementet er gratis.

Møt indianerhøvdingen Francois Paulette, hovedpersonen i filmen «Tipping Point – the end of oil», som vises etter debatten.

Han var til stede på Statoils generalforsamling i 2010, og gjorde så sterkt inntrykk at Kongen selv siterte ham i sin nyttårstale i 2010: Vi har et ansvar for alt levende, og det krever stor klokskap å forvalte naturressursene på en god måte. Indianerhøvdingen Francois Paulette i Canada uttrykte det slik: ”Moder jord trenger deres hjelp nå.”

I debatten vil vi møte en biskop, akademikere, politikere og miljøvernere som kan gi ulike vinklinger til den pågående tjæresanddebatten. Statoil og Olje- og energidepartementet er også invitert til å delta i debatten.

Arrangementet er et samarbeid mellom WWF, Greenpeace, Samisk Kirkeråd i Den norske kirke og Concerned Scientists Norway.

Tid og sted: Onsdag 2. mai kl 18:00 på Cinemateket i Oslo

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/278540878902381/

Les også

Bærekraftsnasjon eller oljenasjon?

Les kronikken i NRK Ytring, hvor CSN-styremedlemmene Beate Sjåfjell og Marianne T. S. Holter kommenterer regjeringens siste bærekraftsmelding