Alliansen for dyphavet

Dyphavsgruvedrift er en kontroversiell aktivitet, da den potensielt kan ha alvorlige konsekvenser for marint liv, inkludert ødeleggelse av ukjente økosystemer og arter som ennå ikke er dokumentert. Det er forståelig at det stilles krav om en forsvarlig kunnskapsbasert tilnærming før slike store inngrep i naturen tillates.

Alliansen for Dyphavet samler organisasjoner som jobber for å beskytte dyphavet mot mulige uheldige effekter av menneskelige aktiviteter som dyphavsgruvedrift. 

Den norske regjeringen har vedtatt å åpne sårbare havområder for dyphavsgruvedrift, noe som gjør Norge til et av de første landene i verden som tar dette steget. At regjeringen vurderer å åpne opp disse områdene uten tilstrekkelig miljøkunnskap, skaper naturlig nok bekymring. Beslutningen er tatt til tross for at det fortsatt er mangel på tilstrekkelig kunnskap om hvordan slik aktivitet kan påvirke livet i havet.

Derfor støtter vi Alliansen for Dyphavet, en bred koalisjon av organisasjoner som har et felles krav: Regjeringen må utsette den første konsesjonsrunden for gruvedrift på havbunnen inntil det finnes tilstrekkelig miljøfaglig kunnskap som viser at dette kan gjøres på en forsvarlig måte!

Bli med du også! 

 

Alliansen for dyphavet Read More »