Nytt klima: Miljøkrisen i samfunnskritisk lys

Boken er redigert av CS-medlem Arne Johan Vetlesen, utgiftt på Gyldendal, 2008 og har bidrag av bl.a. CS-medlem Dag O. Hessen.

Fra forlagets omtale: Nytt klima er en samling artikler som etterlyser en ny debatt rundt miljøkrisen, og viser hvordan den henger sammen med vårt økonomiske og politiske system. Her er klimaforskeren Svein Tveitdal som viser hvordan politikerne hører det de vil høre fra forskerne, biologen Dag O. Hessen som peker på det personlige ansvaret til hver enkelt av oss, og forfatteren Freddy Fjellheim, som ser miljøkrisen som et historisk sammenbrudd for vår tids maktvaner og menneskebilde.

Bokens redaktør Arne Johan Vetlesen undersøker det filosofiske og kulturhistoriske grunnlaget for miljøkrisen vi nå opplever, og hvilke muligheter som ligger i vår kulturarv for å komme ut av blindsporet. Hovedproblemet synes klart: Kravene om stadig økonomisk vekst lar seg ikke forene med grensene naturen setter.

Boken er bl.a. anmeldt i Morgenbladet 26.9.2008 av CSN-medlem Thomas Hylland Eriksen.

Les også

Bærekraftsnasjon eller oljenasjon?

Les kronikken i NRK Ytring, hvor CSN-styremedlemmene Beate Sjåfjell og Marianne T. S. Holter kommenterer regjeringens siste bærekraftsmelding